Waarom zijn zij met de Pilates training gestart?

fitness, sport, training and lifestyle concept - group of smiling women stretching in gym.

Wekelijks ontvang ik nieuwe deelnemers voor de Pilates trainingen, zowel in Laren (ART IN ENERGY) als in Bussum (Squash en Wellness). Vanaf september jongstleden heb ik bijgehouden waarom deze deelnemers zijn gestart met de Pilates training. Hieronder een selectie:

  1. Algeheel ’onderhoud’ van het lichaam. De Pilates training is inderdaad een bewegingsmethodiek waarbij alle aspecten voor een goede conditie aan bod komen. Deze algemene reden werd het meeste gegeven, ongeacht de leeftijd, man of vrouw, getraind of ongetraind.
  2. Als basistraining en als basis voor andere trainingen. Diegenen die dit als reden gaven waren zich ervan bewust dat de Pilates training zorgt voor een sterke core, een betere houding en voor een betere en effectievere uitvoering van andere trainingen.
  3. Versoepelen van het lichaam, specifiek genoemd de wervelkolom. Deze reden werd vooral gegeven door mannen, door beoefenaars van sporten waarbij de spieren verkort worden (onder andere hardlopen en fietsen) en senioren.
  4. Gewenste vermindering van rug- en schouderklachten. Via de fysiotherapeut, de huisarts of via bekenden werden deze deelnemers verwezen naar de Pilates om structureel en regelmatig specifieke oefeningen te doen die rug- en schouderklachten kunnen verminderen.
  5. Vermindering bekkeninstabiliteit. De jonge vrouwen die deze reden gaven kwamen specifiek voor het versterken van de buik-, rug-, bil- en bekkenbodemspieren.
  6. Laagdrempeligheid van de training. De deelnemers die dit als reden gaven hadden een operatie, ziekte of blessure gehad en/of hadden te maken met de gevolgen ervan. De Pilates training biedt ze een beheerste manier om de conditie weer op te bouwen en voldoende opties om te trainen binnen hun persoonlijke mogelijkheden.