Energieker, soepeler, fysiek en mentaal sterker na 3 maanden gezonde leefstijl!

Fief is klaar voor een verandering

Fief, een mevrouw van 71 jaar, wil zich fitter voelen én ze wil een aantal kilo’s kwijt. De laatste jaren is ze geleidelijk in gewicht aangekomen, stijver geworden, vaker duizelig en minder tevreden met zichzelf. 
Het is het ideale moment voor veranderingen op het gebied van leefstijl! Want Fief is zeer gemotiveerd, het is háar beslissing om stappen te ondernemen en ze weet haar doel. En heel belangrijk, haar huidige leefsituatie en haar mind-set bieden ruimte voor verandering. Bovendien steunt haar partner haar wens. Ze vraagt mij om haar te coachen https://art-in-energy.nl/leefstijl/

Het resultaat voor Fief na 3 maanden……

  • Bijna 5 kilo eraf, een verhoogd spierpercentage, een verminderd vetpercentage, het percentage buikvet in de groene zone, beter in het vel en losser in de kleding.
  • Bewustwording dat je bij een gezonde leefstijl natuurlijk mag genieten van een minder gezond moment als daar weer voldoende gezonde keuzes tegenover staan.
  • Ingeklonken veranderingen die ‘normaal’ zijn geworden en die een leven-lang kunnen worden volgehouden.
  • En vooral: Fief voelt zich energieker, soepeler, fysiek en mentaal sterker!
  • Fief zegt letterlijk dat het resultaat van de gezonde leefstijl zorgt voor meer durf, lef en zelfvertrouwen!

Hoe heeft ze dit gedaan?

1. Weet wat je eet en beweegt
Voor ons eerste coachingsgesprek houdt Fief 2 weken een eet- en beweegdagboek bij, zodat zij en ik een goede indruk krijgen wat zij op een dag eet, drinkt en beweegt https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/. Fief weet eigenlijk heel goed wat een gezond voedingspatroon inhoudt, want na de eerste week van het eetdagboek heeft zij zelf haar relatief hoge kaas- en aardappelconsumptie al verminderd en het dagelijkse glaasje wijn gereduceerd naar 2 glazen per week. 

2. Meer gezonde stappen
Deze eerste gezonde stappen vult ze onder andere aan met meer eiwitconsumpties, zodat ze langer een ‘verzadigd’ gevoel heeft en omdat Fief als ‘oudere’ meer eiwitten nodig heeft voor spierbehoud. Ze streeft vanaf nu naar 300 gram groenten per dag, elke dag een andere kleur. 
De volgende stap is om meer te gaan bewegen/sporten voor een betere conditie, meer spiermassa en een betere stofwisseling. We bespreken hoe Fief graag beweegt en hoe zij het ‘meer bewegen’ kan inpassen in haar agenda. De weken daarna loopt en fietst Fief meer, volgt ze meerdere malen per week de Pilatestraining en Holland in Beweging. 

3. Het resultaat motiveert, doorgaan!
Al na twee weken is Fief enthousiast, zij voelt zich beter en haar spieren zijn minder stram. Ondanks dat ze lekker en gezond eet is ze een kilo kwijt. Dit motiveert!
Fief blijft de weken hierna regelmatig het eetdagboek bijhouden, ze maakt bewuste gezonde keuzes en probeert nieuwe recepten uit (o.a. https://www.puurgezond.nl/eten/alle-puurgezond-recepten/). Ze streeft ernaar om van alle voedingstoffen voldoende binnen te krijgen. Dit laatste is soms een probleem, omdat zij gemiddeld (ook voor de voedingscoaching) minder eet dan wordt geadviseerd voor haar leeftijd en sekse. Met een multi-vitamine vult ze het eventuele tekort (tijdelijk) aan. 

Het nieuwe ‘normaal’
Haar beweegpatroon is inmiddels structureel veranderd naar ‘goed’; iedere dag heeft Fief een beweging gepland.
De veranderingen worden na 2 maanden al voorzichtig het nieuwe ‘normaal’. 

Geduld, doorgaan!
Fief heeft haar doel wat betreft het gewicht nog niet helemaal bereikt, maar met geduld en haar gezonde leefstijl komt dit goed. 
Fief, geweldig, ga door met jouw nieuwe normaal!

(Vanwege privacy redenen heb ik niet de echte naam van mijn cliënt gebruikt)